Geluidsopnames

‘Onderminister van Justitie Rosenstein overwoog ontslag’

De politieke toekomst van de Amerikaanse onderminister van Justitie Rod Rosenstein hangt aan een dun draadje. Maandagavond hebben Amerikaanse media gemeld dat Rosenstein, de eindverantwoordelijke van het Ruslandonderzoek, overwoog zijn functie neer te leggen. Daarna verklaarde het Witte Huis dat Rosenstein donderdag zal spreken met president Donald Trump, die nu de Algemene Vergadering van de VN bijwoont. Trump noemde de ontmoeting van donderdag „beslissend”. Vrijdag onthulde de New York Times dat Rosenstein kort na zijn aanstelling in 2017 zou hebben overwogen om geheime geluidsopnames te maken van Trump om de chaos in het Witte Huis vast te leggen. Ook zou hij ministers hebben willen rekruteren om Trump af te zetten. Rosenstein ontkent de aantijgingen. (NRC)