Serious Request

Radiozender NPO 3FM stopt dit jaar met Glazen Huis

Radiozender NPO 3FM stopt met het Glazen Huis. Dat maakte de zender maandag bekend. De jaarlijkse actieweek Serious Request blijft bestaan, maar dit jaar zullen de dj’s zichzelf niet opsluiten. In de week voor Kerst gaan drie teams van 3FM-dj’s te voet langs bij luisteraars. Zij zamelen geld in voor het Rode Kruis. Einddoel van hun voettocht is poppodium Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Luisteraars kunnen dit jaar doneren aan verschillende goede doelen: aan slachtoffers van oorlogs- en natuurgeweld, maar ook aan een initiatief dat zoveel mogelijk reanimatiecursussen en AED’s door Nederland verspreidt.

Jongerenzender 3FM heeft het moeilijk. Met het vertrek van dj Coen Swijnenberg en Sander Lantinga en later kopstukken als Gerard Ekdom en Giel Beelen liep ook het aantal luisteraars terug. De zender haalde bij de meest recente peiling een marktaandeel van 2,6 procent. Ter vergelijking: bij aanvang van Serious Request vorig jaar stond dat aandeel op 4 procent.

Domien Verschuuren stapte deze zomer over naar QMusic en begin deze maand kondigde Michiel Veenstra (42) aan in oktober zijn laatste uitzending te zullen maken op NPO 3FM.