Reconstructie

‘Zelfmoordaanslag gemeentehuis Lingewaard zorgvuldig gepland’

De 59-jarige vrachtwagenchauffeur die op 22 augustus het gemeentehuis van de gemeente Lingewaard ramde en zijn auto liet ontploffen, plande zijn aanslag zorgvuldig. Dat blijkt uit een reconstructie van de krant De Gelderlander. De man had ook de datum bewust gekozen: 22 augustus was de verjaardag van zijn ex-geliefde. De chauffeur kwam bij de aanslag om het leven. De brandweer liet na het blussen van de brand die ontstond door de aanslag weten dat er twee gasflessen in de auto waren aangetroffen. Een daarvan was ontploft, de ander werd door de brandweer veilig gesteld. De dader liet meerdere afscheidsbrieven achter. Daaruit zou blijken dat hij boos was op de psychiatrie, de politie en de gemeente. In alle brieven voert de mislukte relatie met zijn ex-vriendin de boventoon. (NRC)