Premier league

Liverpool na zesde zege alleen aan kop in Engeland

Na zes speelronden gaat Liverpool alleen aan de leiding in de Premier League. De ploeg van trainer Jürgen Klopp versloeg zaterdag Southampton met 3-0 en heeft als enige de maximale score: 18 punten uit zes wedstrijden. De zege van Liverpool, dat in 1990 voor het laatst kampioen van Engeland was, werd ingeluid door een eigen goal van de Nederlandse verdediger Wesley Hoedt.

Al voor rust was het duel beslist. Joël Matip kopte raak uit een hoekschop en Mohamed Salah gaf de bal op de doellijn het laatste zetje nadat een vrije trap van Xherdan Shaqiri op de lat was beland. Virgil van Dijk moest na een klein uur naar de kant met een ribblessure. De ernst daarvan is nog onduidelijk. Mogelijk werd Van Dijk uit voorzorg gewisseld. Liverpool wacht namelijk een aantal belangrijke wedstrijden, tegen Chelsea, Napoli en Manchester City.

Manchester City revancheerde zich met een 5-0 zege op Cardiff City voor de nederlaag in de Champions League tegen Olympique Lyon. Riyad Mahrez was twee keer trefzeker. Sergio Agüero, Bernardo Silva en Ilkay Gündogan maakten de overige doelpunten.

Manchester City staat nu tweede, op twee punten van koploper Liverpool. Ook Chelsea, dat zondag tegen West Ham United bleef steken op 0-0, heeft zestien punten. (NRC)