Netwerk

‘Gluurbeelden van honderden Nederlandse vrouwen online’

Honderden Nederlandse vrouwen zijn op openbare plekken stiekem onder hun rok gefilmd, waarna de beelden online zijn verspreid. Dat meldt RTL Nieuws. Dat ging korte tijd undercover in een netwerk waarin wereldwijd honderdduizenden leden foto’s en video’s delen. De vrouwen zijn zonder het te weten gefilmd met smartphones, of met camera’s die zijn verstopt in tassen, schoenen of koffiebekers. De gluurders maakten de beelden tijdens het traplopen of op de roltrap. Een groot deel van de video’s is gefilmd op de werkvloer. In totaal staan volgens RTL Nieuws tienduizenden beelden van vrouwen op het netwerk. Die worden besproken door de leden. Ook worden er tips gedeeld om zo onopvallend mogelijk opnamen te maken en wat gluurders moeten doen als ze worden ontdekt. (NRC)