Geweldpleging

Doelman FC Groningen vast na agressie tegen conducteurs

FC Groningen-doelman Sergio Padt is zondagavond aangehouden in een trein bij Kropswolde, in Groningen, op verdenking van mishandeling en belediging van treinpersoneel. Hij zat maandagochtend nog vast. De politie bevestigt de aanhouding van een 28-jarige inwoner van Kropswolde, die zonder geldig vervoerbewijs reisde en bij een controle agressief reageerde en uithaalde naar twee conducteurs. Zij hebben na de aanhouding aangifte gedaan. Een medewerker van het Dagblad van het Noorden was één van de passagiers die zag hoe Padt de twee conducteurs uitschold. FC Groningen heeft maandagochtend nog niet officieel gereageerd op het bericht over zijn eerste doelman, die ook aanvoerder is. De uit Amsterdam afkomstige doelman is tevens derde keeper van het Nederlands elftal. (NRC)