GeenStijl-redactie verder als zelfstandig bedrijf

Het weblog heeft een principeovereenkomst getekend met TMG en Mediahuis. Per 1 november zijn ze een zelfstandig bedrijf.

Per 1 november gaat GeenStijl verder als zelfstandig bedrijf. Het weblog tekende een principeovereenkomst met TMG en Mediahuis.
Per 1 november gaat GeenStijl verder als zelfstandig bedrijf. Het weblog tekende een principeovereenkomst met TMG en Mediahuis. Foto Koen Suyk/ANP

Weblog GeenStijl gaat per 1 november verder als zelfstandig bedrijf. Maandag kondigde de site aan een principeovereenkomst te hebben bereikt met Telegraaf Media Group (TMG) en uitgeverij Mediahuis over de eigen uitkoop.

De voltallige redactie, die bestaat uit zeven personen, verhuist mee naar de nieuwe onderneming. Marck Burema (beter bekend als Pritt Stift) en Bart Nijman (Van Rossem) blijven respectievelijk hoofdredacteur en adjunct-hoofdredacteur.

Het Belgische Mediahuis maakte kort na de overname van TMG vorige zomer bekend van GeenStijl af te willen. De toon van het weblog zou niet bij het mediabedrijf, in Nederland onder andere uitgever van NRC, passen. Videowebsite Dumpert blijft wel bij Mediahuis.