Gebedshuizen

Rouwen om slachtoffers Oss

De Grote Kerk in Oss, een de zeven gebedshuizen waar zaterdag een dienst werd gehouden voor de slachtoffers van het spoorwegongeval vorige week.
De Grote Kerk in Oss, een de zeven gebedshuizen waar zaterdag een dienst werd gehouden voor de slachtoffers van het spoorwegongeval vorige week. Foto Remko de Waal/ANP

De Grote Kerk is een de zeven gebedshuizen in Oss die zaterdag een dienst hebben gehouden voor de slachtoffers van het spoorwegongeval van afgelopen donderdag. Bij de aanrijding tussen een trein en een elektrische kar van een kinderdagverblijf kwamen vier kinderen om het leven. Een vijfde kind en een begeleidster raakten zwaargewond. Zij liggen beiden nog in het ziekenhuis.

Een inzamelingsactie voor slachtoffers en nabestaanden had zondagmiddag al meer dan 200.000 euro opgeleverd. Het geld is bestemd voor de uitvaarten van de overleden kinderen en voor hulp aan de twee gewonden, zoals aanpassingen aan woningen. De gemeente Oss houdt 8 oktober een officiële herdenkingsdienst voor de slachtoffers.