FC Groningen-doelman nog vast na agressie tegen conducteurs

Padt zou hebben uitgehaald naar twee conducteurs die hem wilden bekeuren wegens het reizen zonder kaartje.

Padt zondagmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ.
Padt zondagmiddag tijdens de thuiswedstrijd tegen AZ. Foto Pro Shots / ANP

FC Groningen-doelman Sergio Padt is zondagavond aangehouden in een trein bij het Groningse Kropswolde op verdenking van mishandeling en belediging van treinpersoneel. Twee conducteurs deden aangifte nadat de doelman hen zou hebben belaagd toen hij een boete kreeg voor zwartrijden.

De politie bevestigt de aanhouding van een 28-jarige inwoner van Kropswolde, die zonder geldig vervoerbewijs reisde en bij een controle agressief reageerde en uithaalde naar twee conducteurs. Hij zat maandagochtend nog vast.

Een medewerker van het Dagblad van het Noorden was één van de passagiers die zag hoe Padt de twee conducteurs uitschold en naar één van hen uithaalde.

FC Groningen heeft maandagochtend nog niet officieel gereageerd op het bericht over zijn eerste doelman, die ook aanvoerder is en tevens de derde keeper van het Nederlands elftal. Zondagmiddag verloor de ploeg van trainer Danny Buijs thuis met 1-3 van AZ.

Correctie (24 september 2018): In een eerdere versie van dit stuk stond dat de trainer van FC Groningen Jordy Buijs heet. Dat klopt niet. Hij heet Danny Buijs. Hierboven is dat aangepast.