Eredivisie

Van Persie redt slordig Feyenoord, AZ drukt Groningen dieper in de problemen

Robin van Persie viert zijn goal.
Robin van Persie viert zijn goal. Foto ANP Pro Shots

Oudgediende Robin van Persie heeft Feyenoord behoed voor nieuw puntverlies. De club uit Rotterdam kende zondag in de eigen Kuip een stroeve middag tegen FC Utrecht, maar sloot het duel wel winnend af (1-0). Van Persie maakte vlak voor tijd de winnende treffer met een kopbal. Feyenoord kwam in de problemen nadat de ploeg van coach Giovanni van Bronckhorst in de eerste helft had verzuimd een van de vele kansen te benutten, onder meer door Van Persie zelf.

AZ vergrootte de problemen van FC Groningen met een 3-1 zege in de Euroborg. Groningen eindigde het duel met negen man, na rode kaarten voor Deyovaisio Zeefuik en Ajdin Hrustic. FC Groningen was op voorsprong gekomen door de Duitser Jeffrey Chabot, maar lang duurde de vreugde niet. Oud-Groninger Oussama Idrissi maakte snel gelijk (1-1). Na rust scoorden Fredrik Midtsjö (1-2) en Adam Maher (1-3). Na zes competitiewedstrijden heeft Groningen slechts drie punten, net als NAC Breda, dat zaterdagavond met 3-0 ten onder ging tegen VVV-Venlo.

Fortuna Sittard en Willem II maakten er zaterdagavond in Tilburg een waar spektakel van: 4-4. Willem II verspeelde in het doelpuntrijke duel drie keer een voorsprong. De Serviër Andrija Novakovich scoorde twee keer voor de club uit Sittard. (NRC)