Brand

Vier doden aangetroffen in woning Papendrecht, politie houdt rekening met familiedrama

Bij een brand in een woning in Papendrecht zijn zaterdag vier gezinsleden, onder wie twee jonge kinderen, dood aangetroffen. De politie heeft „sterke aanwijzingen” dat het om een familiedrama gaat, waarbij de man zijn vrouw en kinderen om het leven heeft gebracht.

Het vuur in het huis in de Cremerstraat werd aan het eind van de ochtend ontdekt. De massaal uitgerukte hulpdiensten troffen de slachtoffers aan op de begane grond van het huis. Toen de korte maar hevige brand geblust was, mocht reanimatie van het viertal niet meer baten, meldt de politie.

De vier gezinsleden zijn waarschijnlijk niet door de brand om het leven gekomen. Volgens het Openbaar Ministerie zijn op lichamen sporen van geweld aangetroffen, vertelde officier van justitie René de Beukelaer zaterdagmiddag tijdens een persconferentie op het stadhuis van Papendrecht.

Daar bleek ook dat het gezin al ruim een jaar in beeld was bij zowel politie als hulpverlening, vanwege meldingen van huiselijk geweld. Verschillende scenario’s worden de komende dagen onderzocht.

De slachtoffers zijn een man en een vrouw van 32 jaar en twee kinderen van vier en zes jaar. Volgens lokale media en omwonenden lagen de man en vrouw in scheiding. De vrouw zou binnenkort verhuizen.

Voor omwonenden is Slachtofferhulp ingeschakeld. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke (VVD) ontving omwonenden en getuigen op het gemeentehuis. Sommigen hadden geholpen met reanimatie. Volgens de burgemeester was het „een verschrikkelijke dag”. (NRC)