Brand

Politie houdt rekening met familiedrama in Papendrecht

Bij een brand in een woning in Papendrecht zijn zaterdag vier gezinsleden, onder wie twee jonge kinderen, dood aangetroffen. De politie heeft „sterke aanwijzingen” dat het om een familiedrama gaat, waarbij de man zijn vrouw en kinderen om het leven heeft gebracht.

Het vuur in het huis in de Cremerstraat werd aan het eind van de ochtend ontdekt. De massaal uitgerukte hulpdiensten troffen de slachtoffers aan op de begane grond van het huis. De vier gezinsleden zijn waarschijnlijk niet door de brand om het leven gekomen. Volgens het Openbaar Ministerie zijn op lichamen sporen van geweld aangetroffen.

Het gezin was al ruim een jaar in beeld bij zowel politie als hulpverlening, vanwege meldingen van huiselijk geweld. Verschillende scenario’s worden de komende dagen onderzocht. Het meest aannemelijke is dat „iemand van binnen het gezin” verantwoordelijk is voor het drama.

De slachtoffers zijn een man en een vrouw van 32 jaar en twee kinderen van vier en zes jaar. Volgens lokale media en omwonenden lagen de man en vrouw in scheiding. De vrouw zou binnenkort verhuizen. (NRC)