Bertens toont haar topvorm ook op hardcourt in Seoul

Tennis Kiki Bertens won in Seoul haar derde WTA-toernooi van dit jaar. Ze is nog in de race voor een plek in de WTA Finals in Singapore.

Kiki Bertens
Kiki Bertens Foto Ahn Young-joon/AP

Vorig jaar won Kiki Bertens in Seoul met de Zweedse Johanna Larsson al het dubbelspel. Dit weekeinde won ze het toernooi in het enkelspel door in de finale de Australische Ajla Tomljanovic in drie sets te verslaan: 7-6, 4-6 en 6-2.

Bertens leidde, na het winnen van de spannende eerste set, met 4-3 (en een servicebreak) in de tweede set. Maar vervolgens verloor ze vijf games op rij en plots leek Tomljanovic op weg naar haar eerste titel. Bertens richtte zich echter knap op en stond in het tweede deel van de derde set geen game meer af: 6-2. Na twee uur en 22 minuten maakte Bertens het op haar tweede wedstrijdpunt af met een forehand passing. Daarmee was de toernooizege en de bijbehorende cheque van 43.000 dollar een feit.

Makkelijk was het niet gegaan. Bertens had in de finale haar handen vol gehad aan de risicovol spelende Tomljanovic. Maar naarmate de wedstrijd vorderde ging Bertens steeds beter serveren. Ze sloeg elf aces tijdens de finale en bracht met haar service vaak haar forehand in stelling. Ook met haar dropshots pakte ze veel punten. Genoeg voor opnieuw een zege op Tomljanovic, die ze in 2017 op Roland Garros ook in drie sets had verslagen.

Bertens verkeert in topvorm dit jaar. De 26-jarige Nederlandse tennisster won drie WTA-toernooien. Eerder dit seizoen was ze al de sterkste op het gravel van Charleston. Bovendien bleek de gravelspecialiste ook op hardcourt toernooien te kunnen winnen. Eerst in Cincinnati en nu dus ook in de Zuid-Koreaanse hoofdstad.

„Deze titel voelt ook weer geweldig”, zei Bertens na haar zege in Seoul. Door haar goede prestaties dit jaar is ze nog in de race voor een ticket voor de WTA Finals, het eindejaarstoernooi in Singapore met de acht best presterende speelsters van 2018. Op de ranglijst van dit jaar staat Bertens nu op de negende plaats.

Veel tijd om de zevende WTA-titel in haar loopbaan te vieren heeft Bertens niet. Ze moet snel doorvliegen naar China, voor het sterk bezette toernooi van Wuhan. „Normaal gesproken hou ik ervan om een titel te vieren met lekker eten en een glas wijn, maar morgen moet ik heel vroeg opstaan. Dus dat lijkt me deze keer geen goed idee.”