Bankwereld

‘ECB dwingt ING handelaren terug te halen uit Londen’

Onder druk van de Europese Centrale Bank (ECB) moet ING een recente verhuizing van handelaren naar Londen deels terugdraaien. Dit meldt Het Financieele Dagblad maandag. Zo’n honderd handelaren zijn de voorbije twee jaar verhuisd vanuit Amsterdam en Brussel naar Londen, een operatie waarmee de bank honderden miljoenen wilde besparen. Maar vanwege de Brexit eist de ECB dat ING en andere banken uit de eurozone hun activiteiten in Londen terugschroeven. Wanneer het Verenigd Koninkrijk uit de EU treedt, krijgt de ECB als toezichthouder minder greep op filialen van banken in Londen. Een woordvoerder van ECB onthoudt zich tegenover NRC van commentaar. ING zegt bij monde van een voorlichter dat de bank „continu in gesprek is met de ECB”. (NRC)