Politie houdt rekening met familiedrama in Papendrecht

Na een brand in een woning zijn een man en vrouw van 32 en twee jonge kinderen aangetroffen. Het gezin was bekend bij de hulpverlening.

Foto Lex van Lieshout / ANP

Bij een brand in een woning in Papendrecht zijn zaterdag vier dodelijke slachtoffers gevallen. Het vuur in het huis in de Cremerstraat werd in de ochtend ontdekt. De hulpdiensten rukten vervolgens massaal uit. De politie heeft “sterke aanwijzingen” dat het om een familiedrama gaat.

Het gezin was bekend bij zowel politie als hulpverlening, zo is bekend gemaakt bij een persconferentie zaterdagmiddag. Volgens het Openbaar Ministerie zijn op de lichamen sporen van geweld aangetroffen. De vier gezinsleden zijn waarschijnlijk niet door de brand, die kort in de woning woedde, om het leven gekomen.

De slachtoffers zijn een man en een vrouw van 32 jaar en twee kinderen van vier en zes jaar, vermoedelijk ouders en kinderen. De hulpdiensten troffen de slachtoffers aan op de begane grond van het huis. Toen de korte maar hevige brand geblust was mocht reanimatie van het viertal al niet meer baten, meldt de politie

Voor omwonenden in de wijk is slachtofferhulp ingeschakeld. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke heeft omwonenden en getuigen ontvangen op het gemeentehuis.

Twitter avatar Politie_Rdam Politie Rotterdam eo Brand in woning #Papendrecht #Cremerstraat Vier doden te betreuren: Man en vrouw van 32 jaar en twee kindjes van 4 en 6. Onderzoek in volle gang. Slachtofferhulp voor omwonenden. https://t.co/M76hYyyMMa