ADO Den Haag en Vitesse spelen in subtopper 1-1 gelijk

Eerder op de zaterdagavond speelden Fortuna Sittard en Willem II gelijk (4-4). Ook veel doelpunten in de wedstrijd tussen Excelsior en sc Heerenveen, dat werd 3-3.

Abdenasser El Khayati scoort voor ADO Den Haag de 1-1 tegen Vitesse. De ploeg uit Arnhem droeg tijdens de wedstrijd een speciaal rood-blauw gestreept tenue met de de kleuren van de Eerste Britse Luchtlandingsdivisie. Daarmee werd de Slag om Arnhem herdacht.
Abdenasser El Khayati scoort voor ADO Den Haag de 1-1 tegen Vitesse. De ploeg uit Arnhem droeg tijdens de wedstrijd een speciaal rood-blauw gestreept tenue met de de kleuren van de Eerste Britse Luchtlandingsdivisie. Daarmee werd de Slag om Arnhem herdacht. ANP

ADO Den Haag en Vitesse hebben zaterdagavond allebei een punt gepakt in de zesde competitieronde van de eredivisie: ze speelden 1-1 gelijk. In de subtopper werd de score geopend door Vitesse: ADO-middenvelder Lex Immers verspeelde in de 18de minuut de bal, waarna Tim Matavz voor Vitesse kon koppen. De Arnhemmers domineerden de rest van de eerste helft, maar slaagden er niet in de voorsprong uit te bouwen.

Daarna herstelde de ploeg uit Den Haag zich juist. ADO maakte in de tweede helft jacht op de gelijkmaker. Die liet tot de 65ste minuut op zich wachten, maar toen tikte Abdenasser El Khayati de bal, in de kluts, binnen.

VVV Venlo - NAC Breda: 3-0

NAC Breda heeft in de zesde ronde van de eredivisie voor de vierde keer op rij verloren. In de uitwedstrijd tegen VVV Venlo werd het 3-0. NAC had het meeste balbezit tijdens de wedstrijd, maar miste creativiteit en agressie op het veld. Voor Venlo scoorden Jonathan Opoku, Tino-Sven Susic (via een strafschop) en Jay-Roy Grot.

NAC speelde de wedstrijd met 10 man uit: in de 88ste minuut kreeg Arno Verschueren zijn tweede gele kaart. Daarna leek het erop dat Mitchell te Vrede ‘de nul’ kon wegpoetsen, maar net naast kopte.

Excelsior - Heerenveen: 3-3

Op hetzelfde moment speelden in Rotterdam Excelsior en Heerenveen een spannende wedstrijd, die pas op het allerlaatste moment werd beslecht.

Bij Excelsior speelde Ali Messaoud een belangrijke rol, hij scoorde twee keer (de 1-0 en de 3-1). Zeker vóór rust had de thuisploeg de overhand. Excelsior bepaalde het spel en wist dan ook tweemaal te scoren. Doelman Warner Hahn zorgde ervoor dat sc Heerenveen in de wedstrijd bleef.

Na rust wist Heerenveen meer druk uit te oefenen. Met nog een half uur te spelen had de ploeg de achterstand bijna ingelopen: Dave Bulthuis scoorde de 2-1, en Morton Thorsby scoorde, kort na Messaouds tweede doelpunt, de 3-2. Tot aan de laatste seconden leek toen Excelsior met die winst de wedstrijd af te sluiten, totdat Jizz Hornkamp de 3-3 namens Heerenveen in de verre hoek kon schieten.

Fortuna Sittard - Willem II: 4-4

Ook een doelpuntenrijke, maar veel vermakelijkere, wedstrijd in Sittard. Daar werd het zaterdagavond 4-4 tussen Fortuna en Willem II.

Die score werd al vroeg geopend door de thuisploeg: in de veertiende minuut scoorde Wessel Dammers voor Fortuna, een kopbal uit een hoekschop. Willem II ging direct op zoek na een antwoord, en dat liet niet lang op zich wachten. In twintig minuten tijd stond het 1-2, dankzij doelpunten van El Messaoudi (eigen doelpunt) en Fran Sol. Voor rust zette Andrija Novakovich Fortuna op 2-2 gelijkspel.

Ook na rust ging het scoren dus nog verder, zelfs direct na de aftrap. Sol slaagde erin de bal bij ploeggenoten Daniel Crowley en Donis Avdijaj te krijgen; die laatste schoot raak. Die voorsprong voor Willem II werd echter weer omgebogen door Novakovich. Twintig minuten voor tijd kwam de ploeg uit Tilburg voor de derde keer in het duel op voorsprong door een actie Crowley. Toch werd ook deze voorsprong verloren door het harde werk van Fortuna, de club uit de eerste divisie die al drie wedstrijden ongeslagen is. Mark Diemers scoorde de 4-4 uit een vrije trap.