Recensie

Recensie

Surrealistisch stuk over Martin Luther King

De hoofdpersonen van The Mountaintop, Martin Luther King en het kamermeisje Camae, staan op de drempel van het hiernamaals. Zij kondigt aan dat King de volgende dag, 4 april 1968, zal worden doodgeschoten in Memphis. King vraagt uitstel: zijn missie van geweldloos verzet tegen rassenscheiding is nog lang niet voltooid. The Mountaintop van schrijfster Katori Hall is een sterk voorbeeld van politiek theater met surrealistische inslag. Halverwege het stuk belt Camae met God om voor King een uitzondering te maken: mag hij later sterven? Nieuwsgierig luistert King mee aan de telefoon: hij wil de stem van God horen.

Theater
The Mountaintop door De Meervaart, Senf Theaterpartners en Studio Dubbelagent. T/m 14/12. themountaintop.nl

●●●●●