Podcast

Haagse Zaken: Zagen we de Algemene Beschouwingen, of een verkiezingsdebat?

Het was een debat vol uitgestoken handen en persoonlijke beledigingen. Maar vooral leken de Algemene Politieke Beschouwingen een voorbereiding op de Provinciale Statenverkiezingen, waarna de coalitie hoogstwaarschijnlijk zijn meerderheid zal verliezen. Haagse Zaken bekeek het debat met de vraag: hoe verzekeren de partijen hun positie?

Waarom stal Klaas Dijkhoff het plan van coalitiepartner Sybrand Buma? Waarom richtte Geert Wilders zijn pijlen op de andere oppositiepartijen, in plaats van op de premier? Kan de oppositie ondanks deze onderlinge verdeeldheid toch een vuist maken? U hoort het, in een nieuwe aflevering van Haagse Zaken, met Emilie van Outeren en Petra de Koning, onder leiding van Lamyae Aharouay.

Luister ook naar de vorige aflevering van Haagse Zaken: Waarom een verruiming van het kinderpardon er voorlopig niet komt

Productie: Henk Ruigrok van der Werven.