Depot Boijmans Van Beuningen

Geen budget meer voor meer tegenvallers bij collectiegebouw

Er is geen geld om meer tegenvallers bij de bouw van het Depot Boijmans Van Beuningen op te vangen. Er is een tekort van 3 ton op de ‘post onvoorzien’. „We lopen gewoon een risico de komende tijd”, zei wethouder Bas Kurvers (bouwen, VVD) afgelopen week. Het collectiegebouw moet in 2020 af zijn. Vorig jaar is de bouw vertraagd omdat heipalen niet goed stonden. De tegenvaller leidde tot 4,2 miljoen euro extra kosten, waarvan de aannemer 1,3 miljoen euro betaalt. Het grootste deel, 2,9 miljoen euro, wordt betaald door de gemeente, Boijmans en de Stichting De Verre Bergen. Deze drie partijen hebben een budget van 78,8 miljoen euro, inclusief 60 miljoen euro van de gemeente. Welke partij nu wat moet betalen, wist Kurvers niet. (NRC)