Brieven

Brief

Er is nog wél groen op de Zuidas: de Botanische tuin achter het VUmc, een spannend stukje groen

De Botanische tuin Zuidas: bij veel Amsterdammers nog onbekend.
De Botanische tuin Zuidas: bij veel Amsterdammers nog onbekend. Foto Dorothee Oorthuys

Een reactie op ‘Uitbreiding VU: laatste parkje op Zuidas moet wijken voor parkeerplaats’ in de Amsterdambijlage van 2 september. Daarin staat dat een van de laatste stukjes groen op de Zuidas, de openbare tuin The Green Living Lab, eind september moet wijken omdat de VU gaat uitbreiden.

Poets de Botanische tuin Zuidas niet uit! Deze ligt direct achter het VUmc, een paar honderd meter verder dan het toekomstige parkeerterrein op The Green Living Lab. Deze voormalige hortus is door de VU, met steun van het stadsdeel, Zuidas en het VUmc, weer nieuw leven in geblazen en is voor de komende tien jaar nog dagelijks te bezoeken, ook voor de lunch!

Achter een droom van een hek (ontwerp R.J. Kokke) een spannend stukje groen, waar de nieuwe uitbreiding vol laatbloeiers (vele astersoorten) juist nu haar kunstje vertoont. Op zondag 30 september is het zelfs mogelijk deze asters en andere bijzondere planten hier aan te schaffen.

Als troost voor mensen op de Zuidas die dit nog niet wisten: bekijk de beelden op www.botanischetuinzuidas.nl.

Dorothee Oorthuys, vrijwillige wieder en snoeier