Thuiskok

Rozen-mouhalabiah

Een moderne interpretatie van een zoete klassieker voor het weekend. Mijn zus maakt deze regelmatig, maar dan met oranjebloesemwater. U heeft hiervoor zes mouhalabiahvormpjes of ramequins van 175 ml inhoud nodig. Mastiekpoeder en vloeibare pectine vindt u online of in de natuurwinkel.

Schenk de melk in een pannetje en verwarm. Voeg de suiker, room, het maizenapapje en mastiekpoeder toe. Als het mengsel begint te koken, draai je het vuur uit en roer je het rozenwater erdoor. Verdeel het mengsel over zes vormpjes. Zet weg, laat afkoelen en laat dan 2-4 uur in de koelkast opstijven.

Maak nu de compote. Doe de suiker, pectine, het sinaasappelsap en het rozenwater in een pan. Verwarm op laag vuur tot de suiker en pectine oplossen. Voeg de aardbeien toe, kook 1-2 minuten mee tot ze zacht worden en voeg dan de blauwe bessen toe. Laat ongeveer 1 minuut meekoken. Voeg als laatste de frambozen toe, roer ze door de siroop en draai het vuur uit. Het fruit moet niet te zacht zijn. Laat afkoelen.

Keer voor je gaat eten elk vormpje om op een bord. Schep de afgekoelde compote erover en bestrooi met rozenblaadjes.