Tafeltennis

Li Jie en Britt Eerland eenvoudig door naar tweede ronde op EK

Li Jie en Britt Eerland zijn er bij de EK tafeltennis in geslaagd de tweede ronde te halen van het vrouwenenkelspel. De als tweede geplaatste Jie rekende donderdag in Alicante overtuigend in vier games af met de Russische Anastasia Kolisj. Eerland hoefde in haar partij tegen de Wit-Russische Alina Nikitsjanka ook geen game af te staan. Eerder op de dag bereikte Eerland ook de tweede ronde van het dubbelspel. Samen met haar Tsjechische partner Dana Cechova won ze van het Noorse duo Ilka Doval/Rebekka Carlsen. Ook Li Jie boekte een zege in de openingsronde van het dubbelspel. Jie en de Poolse Qian Li klopten het Oekraïense duo Ganna Gaponova/Tetyana Bilenko. Ewout Oostwouder en Rajko Gommers waren kansloos bij de mannen, ze verloren in vier games van de sterke Fransen Simon Gauzy en Emmanuel Lebesson. (ANP)