Hiphop-producer ‘Suge’ Knight jaren de cel in na overrijden twee mannen

Marion ‘Suge’ Knight
Marion ‘Suge’ Knight Foto Gary Coronado/Reuters

De bekende hiphopproducer Marion ‘Suge’ Knight gaat vermoedelijk 28 jaar de gevangenis in voor het overrijden van twee mannen met een pick-up na een ruzie. Dat gebeurde in 2015 in een buitenwijk van Los Angeles. Knight sloeg op de vlucht maar werd later aangehouden.

Een van de slachtoffers overleed, de ander raakte zwaargewond. Vrijdag sloot Knight een akkoord met de Amerikaanse justitie, zo meldt Reuters. Knight zou na het weekend terechtstaan, maar verzet zich niet langer tegen de aanklacht van doodslag. Volgens de wetten van de Amerikaanse staat Californië komt dat neer op een schuldbekentenis.

De 53-jarige Knight richtte in de jaren 90 met de bekende rapper en producent Dr. Dre het muzieklabel Death Row Records op. Ook werkte hij samen met bekende rappers als Tupac Shakur en Snoop Dogg. Ten tijde van het misdrijf was Knight betrokken bij de opnames van de filmtrailer van Straight Outta Compton, over de hiphopgroep N.W.A. waarvan Dr. Dre ooit deel uitmaakte. Hij was op borgtocht vrij vanwege een eerder gepleegde roofoverval. (NRC)