Eredivisie

Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar trainen apart bij Ajax

Ajax-coach Erik ten Hag bekijkt zaterdag of hij Matthijs de Ligt en Klaas-Jan Huntelaar kan opnemen in zijn selectie voor het uitduel met PSV. Beide spelers waren donderdag wel op het trainingsveld van De Toekomst. Ze werkten daar individueel aan hun herstel. De Ligt miste woensdag de wedstrijd tegen AEK Athene in de Champions League wegens een knieblessure. Huntelaar liet zich in de tweede helft in het duel met de kampioen van Griekenland vervangen. De spits ging uit voorzorg naar de kant met lichte hamstringklachten. De spelers van Ajax werkten donderdag een lichte uitlooptraining af en zijn vrijdag vrij. Ze komen zaterdag weer bijeen voor een laatste training op weg naar de topper in Eindhoven. Titelverdediger PSV staat eerste in de eredivisie, met twee punten voorsprong op nummer twee Ajax. (ANP)