In beeld

Dit zijn de indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert elke week de indrukwekkendste, mooiste en beste nieuwsfoto’s die binnenkomen op de redactie. (Let op: deze serie kan schokkende beelden bevatten).
Een kunstwerk van de Franse kunstenaar Saype. Met biologisch afbreekbare verf heeft hij een meisje geschilderd op het gras in park La Perle du Lac in Genève. Het kunstwerk is zo'n 5.000 vierkante meter groot. De kunstenaar heeft het meisje 'Toekomst' genoemd. Zijn kunstwerk is bedoeld om stil te staan bij de migrantencrisis in Europa, zegt hij. "Hier is een klein meisje dat een origami-bootje te water laat, als een soort boodschap van hoop."
Foto Valentin Flauraud/EPA
De 67-jarige Fransman Philippe Gillet voert zijn alligator 'Ali' een stuk kip. De man heeft zo'n 400 reptielen, slangen, schildpadden en alligators in huis. Gillet is een liefhebber van reptielen. Hij zet zich in voor de bescherming van dieren. In zijn thuisland wordt hij wel de Franse Indiana Jones genoemd. Volgens hem hebben zijn buren geen last van zijn beesten, maar de lokale brandweer heeft wel als instructie gekregen zijn huis niet te betreden bij calamiteiten.
Foto Stephane Mahe/Reuters
Een paardenmuseum in Jiangyin, China. In het - zeer luxueus ingerichte - museum kunnen bezoekers kennismaken met 47 zeldzame paardenrassen, afkomstig uit 30 landen. Het museum heeft daarmee het Guinness World Record in bezit voor de meeste uitgebreide paardencollectie ter wereld.
Foto EPA
Begrafenis van Bismark Martinez, in San Carlos, Nicaragua. De 48-jarige Martinez is een van de slachtoffers van de bloedige volksopstand in het Midden-Amerikaanse land (zes miljoen inwoners), die in enkele maanden tijd volgens ngo’s meer dan 350 doden en ruim 2.100 gewonden heeft geëist, voornamelijk ongewapende burgers.
Foto Esteban Biba/EPA
Een ernstig ondervoed kind wordt gewogen in een ziekenhuis in het noorden van Jemen. Sinds 2015 woedt er een hevig conflict tussen de door Saoedi-Arabië gesteunde Jemenitische regering en Houthi-rebellen in het noorden van het land, die gesteund worden door Iran. Jemen geldt al een paar jaar als het grootste humanitaire rampgebied ter wereld. De hulporganisatie Save the Children waarschuwde woensdag dat nu 5,2 miljoen kinderen met acute hongersnood worden bedreigd.
Foto Essa Ahmed/AFP
In de nasleep van orkaan Florence, die de oostkust van de Verenigde Staten afgelopen week teisterde, klampt een kat zich vast een aan voorbijdrijvende container, nadat de Cape Fear-rivier buiten zijn oevers is getreden. Florence was een van de hevigste orkanen in de VS in jaren.
Foto Jonathan Drake/Reuters
Een ultra-orthodoxe joodse man voert een ritueel uit genaamd 'Kaparot,' voorafgaand aan Jom Kippoer, een van de heiligste dagen in het jodendom. Tijdens het ritueel houdt de uitvoerder een levende kip boven het hoofd terwijl hij religieuze teksten uitspreekt. Diens zonden worden dan spreekwoordelijk overgedragen aan de kip. De kip wordt daarna geslacht en opgegeten of geschonken aan de liefdadigheid.
Foto Abir Sultan/EPA
Nabestaanden van een 15-jarige Palestijnse jongen rouwen om diens dood. De jongen kwam woensdagavond om door Israëlisch vuur bij een confrontatie tussen het Israëlische leger en Palestijnse betogers, volgens het ministerie van Gezondheid in Gaza.
Foto Said Khatib/AFP
Een van de al 150 jaar oude beelden van leeuwen aan de voet van Nelsons Column op Trafalgar Square. Het beeld is voorzien van een laag felrode, fluorescerende verf. In de Britse hoofdstad wordt deze week het Londen Design Festival gehouden. De geverfde leeuw is een "interactief" werk van de Britse kunstenaar Es Devlin. Het kunstwerk heet 'Please Feed The Lions'. In de bek van de leeuw is een scherm te zien waarop gedichten verschijnen. Op de website van het festival kunnen mensen woorden invullen waar de rode leeuw op het plein via een ingewikkeld algoritme een gedicht van probeert te maken.
Foto Will Oliver/EPA
Een Libanese shi'iet slaat op zijn bebloede voorhoofd nadat hij zichzelf met een mes heeft gesneden tijdens viering van Asjoera. Tijdens Asjoera wordt de derde shi'itische imam Hussein herdacht. Zelfkastijding is een van de rituelen.
Foto Ali Hashisho/Reuters
Door tyfoon Mangkhut beschadigde gebouwen in Hong Kong. Mangkhut was een van de zwaarste tyfoons die Hong Kong in het afgelopen decennium. troffen.
Foto Jerome Favre/EPA
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in, na aankomst in Pyongyang afgelopen dinsdag. Moon was daar voor een top met de Noord-Koreaanse leider Kim Jung Un. De Noord-Koreaanse leider beloofde tijdens de ontmoeting een grote raketbasis te sluiten, onder toezicht van buitenlandse inspecteurs. Kim toonde zich ook bereid een belangrijke nucleaire testlocatie te sluiten, mits de VS „vergelijkbare maatregelen” nemen. De top is een vervolg op de ontmoeting die Kim in juni had met de Amerikaanse president Trump, in Singapore.
Pyeongyang Press Corps/AFP
Een Israëlische man neemt een duik in de zee met zijn hond, tijdens een warme zomerdag.
Abir Sultan/EPA
Een vrijwilliger redt honden die door hun baasje zijn achtergelaten in een afgesloten kennel, gedurende orkaan Florence in de VS. De orkaan zorgde voor ernstige overstromingen. in de getroffen gebieden.
Foto Jonathan Drake/Reuters
Luchtfoto van de oefening door de leden van het Cavalerie ere-escorte op het strand van Scheveningen, voorafgaand aan Prinsjesdag.
Foto Maters Media Aero/ANP