Verzet

Vierde groot- aandeelhouder tegen plannen Unilever

Een vierde grote Britse aandeelhouder van Unilever heeft aangekondigd tegen de voorgenomen verhuizing van het hoofdkantoor van het concern van Londen naar Rotterdam te stemmen. M&G Investments, dat een belang van ruim 1 procent heeft, liet in de Britse krant The Times weten dat Unilever de Britse aandeelhouders niet voldoende heeft overtuigd. Eerder keerden aandeelhouders Aviva Investors, Columbia Threadneedle en Lindsell Train zich al tegen de plannen. Unilever houdt op 26 oktober een vergadering waar Britse aandeelhouders kunnen stemmen. Daarbij moet 75 procent vóór stemmen om de plannen door te laten gaan. Als de plannen worden doorgezet, vervalt Unilever uit de hoofdindex van de beurs in Londen. Daardoor zullen indexvolgers het Britse aandeel moeten verkopen. (ANP)