Thuiskok

Paprikasalade

Toen ik dit recept zag, moest ik meteen aan de Marokkaanse zomers denken waar deze paprikasalade een vaste waarde is. Heel smakelijk, verveelt nooit, zeker niet als de tafel vol staat met andere gerechtjes om met zijn allen te delen.

Verwarm de oven voor tot 200 graden/gasstand 6. Leg de paprika’s op een grote bakplaat en besprenkel ze met wat olie. Bestrooi met zout en peper. Zet ongeveer 45 minuten in de oven tot de schil zwart is en blaren heeft. Voeg na ongeveer 25 minuten de tomaat toe, bestrooi met zout en peper en bak tot de tomaat zacht is.

Doe de paprika’s en tomaat in een schaal, laat iets afkoelen en trek dan de velletjes eraf; gooi ze weg. Snij het vruchtvlees van de paprika en de tomaat fijn, doe het in een schaal en roer de olie erdoor.

Bestrooi met de chilipepers, olijven en muntblaadjes en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.