Talentenjacht

Glennis Grace grijpt naast winst America’s Got Talent

De Amsterdamse zangeres Glennis Grace heeft de talentenjacht America’s Got Talent niet gewonnen. Grace zat in de finale bij de eerste vijf artiesten die afvielen. Ze nam het in de finale op tegen negen anderen, onder wie zangers, stand-up comedians, acrobaten en de goochelaar Shin Lim. Lim won met kaartentrucs de competitie en krijgt een miljoen dollar en optredens in Las Vegas. In de finale maakte de Amsterdamse zangeres indruk op de jury met haar vertolking van het nummer ‘Run’ van Snow Patrol. „Dat was sensationeel”, reageerde juryvoorzitter Simon Cowell. Topmodel en mede-jurylid Heidi Klum noemde Glennis Grace „the real deal”. Een ander jurylid, Howie Mandel, zei: „Ik weet dat je een carrière hebt in je eigen land. Dit podium gaat je een carrière bezorgen in de wereld.” (NRC)