Politievrouw

Ellie Lust weg bij politie, ze kiest voor haar televisiecarrière

Ellie Lust. Foto Sander Koning/ ANP
Ellie Lust. Foto Sander Koning/ ANP

Politievrouw Ellie Lust, bekend van Wie is de Mol? en Opsporing Verzocht, is gestopt als woordvoerder van de politie in Amsterdam. Ze gaat zich volledig richten op haar tv-carrière, zegt Lust in een interview met Het Parool. De 52-jarige Lust, behalve politiewoordvoerder ook een boegbeeld van de homogemeenschap, gaat niet vrijwillig weg. Ze zegt dat ze door de korpsleiding voor het blok is gezet en moest kiezen tussen haar tv-carrière en haar politiewerk. Lust in Het Parool: „Ik dacht: het kan toch niet waar zijn, mijn pistool inleveren en mijn legitimatie en mijn uniform? Ik zag het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie? Ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan.” Lust begon in 1987 bij de Amsterdamse politie. (NRC)