KLM annuleert vrijdag 100 Europese vluchten om storm

Passagiers worden op de hoogte gebracht en worden omgeboekt naar latere vluchten.

KLM-toestellen op Schiphol
KLM-toestellen op Schiphol Foto Yves Herman/Reuters

Luchtvaartmaatschappij KLM annuleert vrijdag uit voorzorg honderd vluchten vanwege het verwachte stormachtige weer. Dat hebben KLM en Schiphol donderdag laten weten. Reizigers kunnen op de websites van de luchthaven bekijken of zij tot de gedupeerden behoren.

Het betreft vluchten van en naar Europese bestemmingen. Passagiers worden omgeboekt naar latere vliegreizen en kunnen in sommige gevallen geld terugkrijgen. Voor mensen die een reis op 21 september hebben staan “zou de vertrekdatum niet later moeten zijn dan woensdag 26 september”, aldus KLM. “U kan uw vlucht omboeken tot uiterlijk maandag 24 september”.

Het KNMI geeft voor vrijdag code geel af voor alle provincies, behalve Limburg. Er worden zware windstoten verwacht tot 85 kilometer per uur. Daardoor zal er op Schiphol minder baancapaciteit zijn voor het opstijgen en landen. Alle getroffenen worden door KLM op de hoogte gebracht.