Glennis Grace grijpt naast winst America’s Got Talent

Op de spannende uitslagenavond bleek de zangeres die zoveel indruk heeft gemaakt in de VS niet bij de beste vijf van tien finalisten te zitten.

Zangeres Glennis Grace op 24 augustus 2018 op Schiphol tussen de voorrondes en halve finale van America's Got Talent in
Zangeres Glennis Grace op 24 augustus 2018 op Schiphol tussen de voorrondes en halve finale van America's Got Talent in Foto: Remko de Waal/ANP

De Amsterdamse zangeres Glennis Grace heeft de talentenjacht America’s Got Talent niet gewonnen. De Amerikaanse tv-kijkers hebben haar niet gekozen bij de beste vijf finalisten.

Ze nam het in de finale op tegen negen andere deelnemers, onder wie twee andere zangers, stand-up comedians, acrobaten en de goochelaar Shin Lim. Die laatste won de competitie en krijgt een miljoen dollar en optredens in Las Vegas. Hij voerde enkele kaartentrucs uit.

Lees ook: Familieland Amerika ontroerd door zuivere stem en verhaal van Glennis Grace

Tijdens de uitslagenavond deze nacht zong Glennis Grace nog een duet met de Amerikaanse zangeres Bebe Rexha, maar dat telde niet meer mee voor het eindresultaat omdat de Amerikaanse tv-kijkers eerder al hadden gestemd.

Na de optredens van alle tien de finalisten werd de spanning opgebouwd bij de afvalrace voor de kandidaten. Glennis Grace zat bij de eerste vijf artiesten die afvielen.

Snow Patrol: Geweldig optreden!

In de finale in de nacht van dinsdag op woensdag Nederlandse tijd maakte de Amsterdamse zangeres indruk op de jury met haar vertolking van het nummer ‘Run’ van Snow Patrol.

“O mijn god, dat was sensationeel”, reageerde juryvoorzitter Simon Cowell op haar laatste optreden. “Ik vond vanavond zo leuk, ik kan niet geloven dat we hiervoor betaald worden.” Topmodel en mede-jurylid Heidi Klum noemde Glennis Grace ‘the real deal’.

Een ander jurylid, Howie Mandel, liet in haar commentaar al doorschemeren dat de Nederlandse hoe dan ook gaat profiteren van de enorme bekendheid die ze nu heeft in de Verenigde Staten: “Ik weet dat je een carrière hebt in je eigen land. Dit podium gaat je een carrière bezorgen in de wereld.”

Lees ook: Glennis Grace maakt er een prachtig slotstuk van bij America’s Got Talent

Ook Snow Patrol toonde zich op het officiële Twitter-account van de band onder de indruk van de vertolking van de Nederlandse zangeres: “Geweldig optreden. Goed gedaan!”

Maar ondanks alle loftuitingen kozen de Amerikaanse tv-kijkers niet voor de Amsterdamse bij de beste vijf van dit dertiende seizoen van het massaal bekeken America’s Got Talent.

In eerdere rondes zong Glennis Grace de nummers ‘Run to You’ van Whitney Houston, ‘Nothing Compares 2U’ geschreven door Prince, ‘Never Enough‘ uit de film The Greatest Showman en ‘This Woman’s Work’ van Kate Bush.