Duitsland

Journalist overleden na val in activistenkamp Hambacher bos

Een journalist en blogger is woensdag overleden in een activistenkamp in het Hambacher bos, gelegen tussen Aken en Keulen. De man zakte door een vijftien meter hoge hangbrug die was gespannen tussen twee boomhutten. Dat meldt de Duitse politie. Hulpverleners en de politie probeerden de man nog te redden, maar hij overleed kort na de val aan zijn verwondingen. Over de identiteit van het slachtoffer is nog niets bekend, ook is het onduidelijk voor welk medium hij schreef. Volgens de politie was er op het moment van het ongeluk geen sprake van een politie-optreden. Activisten weerspreken deze lezing. De politie heeft de ontruiming voorlopig stilgelegd. Activisten hebben de politie en RWE opgeroepen om het kamp te verlaten en de operatie af te blazen. (NRC)