Egyptische tuinbonen

De Thuiskok serveert ful medames, een klassieker uit de Egyptische keuken.

Dit is een klassieker uit de Egyptische keuken, ful medames. Het is van oorsprong armeluiseten, maar na de opstanden van 2011 in Egypte werden dit soort gerechten weer hip en omarmd door jong en oud, arm en rijk.

Verhit de olie in een middelgrote pan en roer de ui erdoor. Fruit 8-10 minuten op middellaag vuur tot de ui zacht en goudkleurig is. Roer de knoflook en komijn erdoor en fruit 1-2 minuten mee tot de geuren vrijkomen. Voeg de tomaten, het zout en de bonen toe met het water en roer alles door elkaar. Laat 10 minuten op middellaag vuur sudderen tot alles is ingekookt en het mengsel op een stoofpotje lijkt.

Roer het grootste deel van de koriander erdoor en kook een paar minuten mee tot het goed vermengd is met de saus. Proef en voeg als dat nodig is extra zout en peper toe. Schep in een schaal en maak af met de rest van de koriander, wat verse tomaten, het lente-uitje en een scheutje olijfolie. Dien op met het brood.