In beeld

Parallelle levens in Noord- en Zuid-Korea

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in hebben woensdag verdere stappen gezet in het vredesproces op het Koreaanse Schiereiland. De landen willen verder werken aan denuclearisering, een spoornetwerk en gezamenlijk de Olympische Zomerspelen van 2032 organiseren. Fotograaf Ed Jones fotografeerde Noord- en Zuid-Koreanen met een vergelijkbaar beroep en presenteert de foto's boven elkaar. Zo zie je hoe de Koreanen, die al decennialang in strikt gescheiden landen leven, ogenschijnlijk parallelle levens leiden.
Kim Song-jong (9, boven) poseert voor een portret na een optreden op Kinderdag in Pyongyang. Het portret van Yoon Hye-rim (10) werd genomen vlak na een show tijdens de Fashion Week in Seoul.
Foto Ed Jones/AFP
De Noord-Koreaanse schietinstructeur Kim Su-ryon (boven) poseert op haar werkplek in Pyongyang. De Zuid-Koreaanse schietinstructeur Lee Chi-yoon staat op de schietbaan in Seoul.
Foto Ed Jones/AFP
Choe Un-hwa (boven) in het Noord-Koreaanse waterpark Munsu en badmeester Kim Young-hoon in het Zuid-Koreaanse Ilsan, ten noordwesten van Seoul.
Foto Ed Jones/AFP
Kim Il-soo (boven) poseert op zijn toeristenboot op de rivier de Taedong in Pyongyang. Onder staat Kim Kun-ho op een watersportboot op de Han in Seoul.
Foto Ed Jones/AFP
Hong Kum-ju (27, boven) staat in de voedselfabriek waar ze werkt, in de buurt van de oostelijke Noord-Koreaanse havenstad Wonsan. Kim Si-eun (49) werkt in een Spam-fabriek in Jincheon, ten zuiden van Seoul.
Foto Ed Jones/AFP
De Noord-Koreaanse student Pak Kum-ryong (23, boven) poseert op een plein in Pyongyang, student Lim Jun-beom (24) poseert in Seoul.
Foto Ed Jones/AFP
Student Ri Young-hwa (19, boven) poseert in een computerruimte in het Centrum voor Wetenschap en Techniek in Pyongyang, waar ze werkt als vrijwilliger. Student Jenni Lim (21) poseert in de computerruimte in de Yonsei Universiteit in Seoul.
Foto Ed Jones/AFP
Pak Kum-hyang (29, boven) in de fabriek voor tandverzorgingsproducten in Pyongyang. Choi Young-sik (41) werkt in de Spam-fabriek in Jincheon, ten zuiden van Seoul.
Foto Ed Jones/AFP
Boerderijmanager Kim Young-guk (boven) in een veld waar ginsengwortels worden verbouwd, in de buurt van Kaesong in Noord-Korea. Onder de zelfstandige boer Hwang In-suk in zijn achtertuin voor het hek van de gedemilitariseerde zone en de skyline van Noord-Korea, op het eiland Gyodong.
Foto Ed Jones/AFP
Benzinepompbediende Kim Su-hyang (18, boven) staat voor de pomp waar ze werkt aan de weg van Pyongyang naar Nampho. Onder zie je een Zuid-Koreaanse pompbediende in de buurt van Goyang.
Foto Ed Jones/AFP
Gids Choi Hee-ok (boven) poseert op het uitkijkdek van de toren van de Juche-ideologie in Pyongyang. Gids Tourang Sung-hee voor het raam van het uitkijkpunt in het 63-gebouw in Seoul.
Foto Ed Jones/AFP