mogelijke fraude

‘Amerikaanse justitie onderzoekt Tesla en topman Musk’

De Amerikaanse justitie doet onderzoek naar Tesla en topman Elon Musk. Bronnen hebben dat tegen persbureau Bloomberg gezegd. Mogelijk hebben de autobouwer en Musk fraude gepleegd toen Musk twitterde over het van de beurs halen van zijn bedrijf en zei dat hij de financiering daarvoor al rond had. Het onderzoek zou begin augustus, kort na de tweets van Musk, zijn geopend en bevindt zich nog in de beginfase. Dergelijke onderzoeken duren vaak maanden voordat überhaupt wordt besloten of er een aanklacht volgt. De Amerikaanse beurswaakhond SEC stelde eerder al een onderzoek in. Dat richt zich op misleidende uitlatingen over productie- en verkoopdoelstellingen. Musk heeft zijn plannen om Tesla van de beurs te halen inmiddels afgeblazen. (ANP)