belangenverstrengeling

Commissariaat voor de Media onderzoekt shows Yvon Jaspers

Het Commissariaat voor de Media doet onderzoek naar de programma’s Onze Boerderij en Boer zoekt Vrouw (KRO-NCRV). Aanleiding is de berichtgeving in Trouw over de nevenfunctie van Yvon Jaspers, presentatrice van beide programma’s, die de schijn wekt van belangenverstrengeling. Trouw meldde vrijdag dat Jaspers onder contract staat van veevoedergigant For Farmers. In campagnes moet zij voor dat bedrijf het imago van de boer verbeteren. Op de site van For Farmers roept zij boeren op hun verhalen te delen, zodat zij die weer in haar NPO-programma’s kan behandelen. De directie van KRO-NCRV heeft de nevenfunctie goedgekeurd. Het Commissariaat zegt zich in het onderzoek te richten op de „afspraken die rondom de programma’s zijn gemaakt”. (NRC)