Hooggerechtshof VS

Kavanaugh onder ede gehoord over aanranden vrouw

De benoeming van Brett Kavanaugh tot opperrechter in het Amerikaanse Hooggerechtshof loopt vertraging op. De vrouw die hem beschuldigt van aanranding zal komende maandag eerst onder ede worden gehoord in de Senaat. De voorzitter van de Senaatscommissie voor Juridische Zaken maakte dit maandagavond bekend. Kavanaugh, die de aantijging categorisch tegenspreekt, zal op de ingelaste hoorzitting zijn lezing geven. De vrouw, Christine Blasey Ford, nu 51 jaar en hoogleraar klinische psychologie in Californië, zou als tiener door de twee jaar oudere Kavanaugh en een vriend zijn aangerand op een huisfeestje, vertelde ze tegen The Washington Post. (NRC)„Ik was bang dat hij me per ongeluk zou doden”, aldus Ford. De andere jongen sprong bovenop hen, waardoor ze kon ontsnappen. (NRC)