Glennis Grace maakt indruk in finale America’s Got Talent

Amsterdamse zangeres krijgt staande ovatie van jury en publiek voor haar meeslepende vertolking van het nummer ‘Run’.

De Nederlandse zangeres Glennis Grace staat de pers te woord op luchthaven Schiphol in augustus.
De Nederlandse zangeres Glennis Grace staat de pers te woord op luchthaven Schiphol in augustus. Foto Remko de Waal / ANP

De Amsterdamse zangeres Glennis Grace heeft tijdens de eerste finaleshow van de Amerikaanse talentenshow America’s Got Talent grote indruk gemaakt op de jury. Ze kreeg in de nacht van dinsdag op woensdag een staande ovatie van de jury en het publiek voor haar meeslepende en zuivere vertolking van het nummer ‘Run’ van Snow Patrol.

Lees ook: Glennis Grace maakt er een prachtig slotstuk van bij America’s Got Talent

“Dat was absoluut sensationeel”, zei Simon Cowell, producent van de show, tegen de stralende zangeres. “Het was vlekkeloos.” Mel B. voegde toe: “Je kunt zingen, zingen, zingen.”

“Ik weet dat je een carrière hebt in je eigen land”, zei jurylid Howie Mandel. “Dit podium gaat je een carrière bezorgen in de wereld.”

“Ik denk dat je stem absoluut ongelooflijk is”, aldus jurylid Heidi Klum. “Wat mij betreft was dit opnieuw een feilloos optreden.”

Grace trad als een van tien finalisten op in de eerste van twee finaleshows van America’s Got Talent. Woensdagavond wordt de tweede show uitgezonden en blijkt wie als winnaar uit de bus komt van het populaire televisieprogramma.

Op Twitter liet Grace weten nauwelijks te kunnen geloven dat ze in de finale van de populaire talentenshow stond. “Knijp me”, schreef ze. “Heb ik echt net gezongen in de finale van AGT?”

Twitter avatar GlennisGrace Glennis Grace Someone pinch me! WOW!
Did I just sing in the Finals of @AGT?!? I can’t thank everyone enough for all your love & support! #AGTFinale #GlennisGrace