Celstraffen tot vier jaar voor seks met 14-jarige jongen

De jongen had zelf contact gelegd via chatsites. De zwaarste straf was voor het toedienen van drugs tijdens groepsseks. Twee andere verdachten kregen 18 maanden.

De rechtbank in Rotterdam behandelde de zaak.
De rechtbank in Rotterdam behandelde de zaak. Foto David van Dam

Drie mannen die seks hadden met een jongen van 14 jaar zijn woensdag door de rechtbank van Rotterdam veroordeeld tot gevangenisstraffen tot vier jaar. De rechters achten bewezen dat de drie wisten dat de jongen nog geen 16 was.

De zwaarste straf is voor de 46-jarige Nico V., die de jongen drugs toediende tijdens groepsseks. De twee andere verdachten – onder wie een huisarts – kregen 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 6 voorwaardelijk. Dat de jongen zelf op zoek was naar seksueel contact werd bij deze laatste twee verdachten in hun voordeel meegewogen.

Lees ook dit achtergrondartikel over de zaak: Een jongen van 14 die kwartetseks wil

Drugs

De jongen wilde graag experimenteren met seks met mannen en legde via chatsites contact met volwassenen voor seksafspraken. Zo vond hij de 64-jarige Rotterdammer Wim P., die hem vervolgens weer in contact bracht met andere sekspartners. Tijdens een seksafspraakje thuis bij Nico V. diende het toenmalige gemeenteraadslid de jongen een stimulerende mix van drugs toe.

Ook de partner van Nico V., de 43-jarige Shailin R., voegde zich later bij de seks. De jongen verloor op een gegeven moment het bewustzijn. Hij werd bang en moest overgeven. V. had gezegd dat hij niet weg mocht, dreigde dat er anders “nare dingen” zouden gebeuren. De volgende dag werd de jongen pas thuisgebracht.

PTSS

De jongen hield volgens zijn moeder aan zijn ervaring een posttraumatische stressstoornis over. Hij schaamt zich en heeft lichamelijke klachten. Volgens zijn moeder heeft de jongen de neiging om zichzelf te verwonden.

Shailin R. werd in deze zaak eerder al veroordeeld tot twee jaar celstraf en één jaar voorwaardelijk wegens ontucht, seks met iemand buiten bewustzijn, en vervaardiging en bezit van kinderporno. Op zijn telefoon zijn vier seksfoto’s van de jongen aangetroffen. Zijn partner Nico V. bleek na huiszoeking vijfhonderd seksfoto’s en -filmpjes van andere jonge jongens te hebben.