Algemeen directeur Wildlands Emmen vertrekt

Het voormalig Dierenpark Emmen heeft te maken met tegenvallende bezoekersaantallen.

Wildlands Adventure Zoo Emmen.
Wildlands Adventure Zoo Emmen. Foto Sake Elzinga

De directeur van het voormalige Dierenpark Emmen stapt per direct op. Het park, waarin de gemeente Emmen 60 miljoen euro heeft geïnvesteerd, kampt met tegenvallende bezoekersaantallen.

In 2016, na de restyling, trok het park nog 1,4 miljoen mensen, meldt RTV Drenthe. Vorig jaar zakte dat naar 1.050.000 bezoekers. Het verlies in 2017 bedroeg 1,8 miljoen euro. Dit jaar lijkt het attractierijke dierenpark de één miljoen bezoekers niet te gaan halen.

Wildlands Adventure Zoo Emmen, zoals het Drentse park sinds 2016 heet, liet woensdag weten dat het tijd is voor “een nieuwe leiding”. Eind dit jaar presenteert het dierenpark een nieuw bedrijfsplan dat het tij moet keren.

Hoe houd je in 2018 een pretpark draaiende? Een analyse uit Wildlands Emmen: IJsberen willen ook privacy, leg dat de bezoeker maar uit

In een reactie zegt de verantwoordelijk wethouder, Jisse Otten (Wakker Emmen), dat de gemeente “begrip” heeft voor het vertrek van directeur Frankwin van Beers. “Een aantal dingen valt tegen, ook de bezoekersaantallen. Dan ga je toch een nieuwe fase in.”

Van Beers, die met onmiddellijke ingang vertrekt, was bijna negen jaar directeur. Hij was verantwoordelijk voor de verhuizing en transitie van het oude Dierenpark Emmen tot Wildlands Adventure Zoo Emmen. Het park wordt voorlopig geleid door een interim-directeur.