Thuiskok

Arabisch brood

Dit brood eet u het liefst direct uit de oven, dan is het het lekkerst.

Doe de gist in een schaaltje en voeg een snuf van de suiker toe. Schenk de helft van het water erbij en zet 5 minuten weg tot de gist is geactiveerd.

Zeef de twee bloemsoorten in een grote schaal en roer het zout erdoor. Maak een kuiltje in het midden en schenk de olie erin met het gistmengsel en de rest van de suiker en het water. Roer alles door elkaar tot een grof deeg, leg het op het aanrecht en kneed tot het soepel is. Leg de deegbal in een schone schaal, dek af en laat ongeveer 30 minuten rijzen tot het in volume is verdubbeld.

Verdeel het deeg in twaalf gelijke stukken en rol ze op een licht met bloem bestoven aanrecht uit tot schijfjes. Bestrooi met een paar nigellazaadjes en rol er nog een laatste keer overheen, zodat de zaadjes in het deeg worden gedrukt. Leg de deegschijfjes op licht met bloem bestoven bakplaten, dek af en laat op een warme plek 45-60 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op de heetste stand. Bak de pitabroodjes 4-5 minuten tot ze iets opbollen en helemaal gaar zijn.