Lucid Motors

Staatsfonds Saoedi-Arabië stapt in concurrent Tesla

Elektrische auto De investering in autobouwer Lucid is opvallend omdat het Saoedische staatsfonds ook aandelen heeft in Tesla zelf

Het Saoedi-Arabische staatsfonds PIF investeert 1 miljard dollar (ruim 850 miljoen euro) in het Amerikaanse Lucid Motors. Door de Saoedische financiële injectie hoopt de jonge autofabrikant in 2020 de elektrische Lucid Air op de markt te kunnen brengen. De Lucid Air moet de eerste commerciële elektrische auto worden van de start-up uit Silicon Valley, die zich aanvankelijk toelegde op accu’s maar nu van plan is een autofabriek te openen in Arizona. De deal tussen PIF en Lucid Motors lijkt een tegenvaller voor concurrent Tesla. Topman Elon Musk liet eerder doorschemeren dat het Saoedische staatsfonds – dat bijna 5 procent van de aandelen Tesla bezit – hem zou helpen het bedrijf van de beurs te halen. Die steun bleek niet rond te zijn. (NRC)