Maatschappelijk verantwoord

Farmaceutische bedrijven stellen gedragscode op

44 farmaceutische bedrijven die in Nederland actief zijn, beloven transparanter en meer „maatschappelijk verantwoord” te gaan werken. Dit heeft de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen (VIG) maandag bevestigd na berichtgeving in de Volkskrant. De deelnemende bedrijven zijn aangesloten bij de brancheorganisatie en willen een code opstellen die moet dienen als „moreel kompas”.

De code zal volgens een woordvoerder van de VIG in het voorjaar van 2019 klaar zijn. De bedrijven willen onder meer regels opstellen met betrekking tot de lobby en afspreken hoe ze excessen kunnen voorkomen. De code moet ook uitkomst bieden bij ethische dilemma’s, zoals het vragen van hoge prijzen voor medicijnen die levens kunnen redden. (NRC)