Parkeergarage in Wormerveer ingestort

Er zijn geen slachtoffers gevallen. Politie, brandweer en ambulances waren op locatie aanwezig.

De ingestorte parkeergarage in Wormerveer.
De ingestorte parkeergarage in Wormerveer. Foto via Gerben Eijzinga

Een deel van een parkeergarage van supermarkt Deka in Wormerveer is dinsdagochtend ingestort. Brandweer, politie en ambulances zijn op de plek aanwezig om te kijken wat de schade is. De Veiligheidsregio meldt dat er geen slachtoffers gevallen zijn behalve twee getuigen die met stressklachten zijn behandeld door ambulancepersoneel.

Een team van de gemeente heeft de constructie van het bouwwerk bekeken. Een deel van 30 bij 12 meter van de tweede verdieping van de garage viel iets voor 12.00 uur bovenop de eerste. De stalen ligger onder de betonvloer bezweek, zo blijkt uit de eerste bevindingen. De gemeente kondigt een gronding onderzoek aan.

Twitter avatar VrZW VrZW #instorting #Plein13 #Wormerveer De vloer van de tweede verdieping van de parkeergarage is gedeeltelijk ingestort. Hulpdiensten zijn ter plaatse. De hulpverlening is opgestart. Meer info volgt. https://t.co/1tq29mvq6i

Volgens regionale zender NH Nieuws is het gebouw van de Deka geëvacueerd. Ooggetuige Graziella uit Wormer zegt tegen de lokale omroep dat de instorting klonk als “een ontploffing”.

Bij Eindhoven Airport stortte vorig jaar ook een parkeergarage in. Daar was sprake van een constructiefout. Er vielen geen gewonden.

Lees ook: Vijf vragen over onveilige betonvloeren