Filmoverzicht: mens en God botsen in ‘The Children Act’, Johnny English stuntelt weer

Filmrecensies Naar de bioscoop deze week? De premières op een rij. In ‘The Children Act’ botsen de wetten van mens en God, Johnny English stuntelt zich opnieuw tot held en een cinefiele traktatie over grootheid Robby Müller.

 • ●●●●●

  The Children Act: Drama

  Ian McEwans script voor ‘The Children Act’ is beter dan het boek. Zo focust de film op de vraag: wie beslist er over leven en dood? Lees de recensie: In ‘The Children Act’ botsen de wetten van mens en God

  Regie: Richard Eyre. Met: Emma Thompson, Stanley Tucci, Fionn Whitehead. In: 38 bioscopen

 • ●●●●●

  Johnny English Strikes Again: Komedie

  Johnny English is terug. En natuurlijk is de film af en toe superflauw. Maar Rowan Atkinsons plooibare gezicht en perfecte timing maken veel goed. Lees de recensie: Johnny English stuntelt zich opnieuw tot held

  Regie: David Kerr. Met: Rowan Atkinson, Ben Miller, Olga Kurylenko, Emma Thompson. In: 122 bioscopen

 • ●●●●

  Living the Light: Documentaire

  De in juli overleden cameraman Robby Müller was een grootheid in de film. Vriendin Claire Pijman maakte met zijn privé-archief en zijn filmografie de film ‘Living the Light’. Een documentaire die vooral de filmmaker Müller portretteert, niet de mens. Lees de recensie: Een cinefiele traktatie over grootheid Robby Müller

  Regie: Claire Pijman. In: 19 bioscopen

 • ●●●●

  Pity: Tragikomedie

  Wat doe je als je eindelijk wordt gezien door de wereld nu je vrouw in coma ligt? In ‘Pity’, een minimalistisch meesterwerk, zwelgt de hoofdpersoon in medelijden. Lees de recensie: Verslaafd aan medelijden

  Regie: Babis Makridis. Met: Yannis Drakopoulos, Evi Saoulidou, Evdoxia Androulidaki, Georgina Chryskioti. In: 13 bioscopen

 • ●●●●

  Kin: Sciencefiction

  ‘Kin’ heeft een vergezocht script, clichématige dialogen en een twijfelachtige moraal. Lees de recensie: In ‘Kin’ is alles bedroevend slecht

  Regie: Jonathan en Josh Baker. Met: Myles Truitt, Jack Reynor, Zoë Kravitz, James Franco. In: 28 bioscopen

 • ●●●●●

  Doris: Romantische komedie

  Sympathiek idee: een romantische komedie over veertigers, in plaats van altijd maar die eeuwige twintigers. Maar ‘Doris’ komt niet echt tot leven. Lees de recensie: Nederlandse romkom zoekt een vonk

  Regie: Albert Jan van Rees. Met: Tjitske Reidinga, Guy Clemens. In: 112 bioscopen

 • ●●●●●

  What Will People Say: Drama

  De Pakistaanse Nisha wordt met een jongen betrapt in haar slaapkamer en vervolgens door haar vader naar Islamabad gestuurd. Ook al is de film gebaseerd op ware gebeurtenissen, hij is niet waarachtig. Lees de recensie: Biografische ‘What Will People Say’ is te zwaar aangezet

  Regie: Iram Haq. Met: Maria Mozhdah, Adil Hussain, Ekavali Khanna, Rohit Saraf. In: 21 bioscopen

 • ●●●●●

  Sir: Drama

  Rijkdom en armoede bestaan in de Indiase film ‘Sir’ naast elkaar. De rijke Ashwin raakt gebiologeerd door zijn bediende Ratna, die net als hij een grote droom heeft. Lees de recensie: Kunnen rigide Indiase kasten worden overbrugd in ‘Sir’?

  Regie: Rohena Gera. Met: Tillotama Shome, Vivek Gomber, Geetanjali Kulkarni. In: 22 bioscopen