Week tegen pesten

Aandeel gepeste middelbare scholieren neemt verder af

Kinderen op de middelbare school werden afgelopen jaar opnieuw minder gepest. In 2016 werd nog 8 procent van de middelbare scholieren gepest, dit jaar was dat aandeel 5 procent. In 2014, een jaar voor de ‘antipestwet’ (Wet sociale veiligheid op scholen) in werking trad, werd nog 11 procent gepest. Dat maakte minister Arie Slob (Onderwijs en Media, CU) maandag bekend tijdens de aftrap van de overheidscampagne Week tegen Pesten. In het basisonderwijs komt pesten nog evenveel voor als bij de vorige meting: 10 procent. In 2014 was dit 14 procent. Het aantal gepeste kinderen is vastgesteld middels een enquête onder scholieren. Ieder kind dat zich eens per maand of vaker gepest voelt, is meegeteld. Sinds 2014 worden de kinderen elke twee jaar gevraagd naar hun ervaringen. (NRC)