Kipchoge verpulvert marathonrecord

De Keniaanse langeafstandsloper Eliud Kipchoge heeft het wereldrecord op de marathon verbroken. Hij kwam in Berlijn met een tijd van 2:01:39 over de streep. Het is voor het eerst dat de afstand onder de twee uur en twee minuten wordt afgelegd. Kipchoge was een minuut en achttien seconden sneller dan de oude recordhouder, Dennis Kimetto.

De 33-jarige Kipchoge is al lange tijd de beste op deze afstand. Van de tien marathons die hij liep, won hij er negen, waaronder die op de Olympische Spelen in Rio in 2016. Alleen in Berlijn in 2013 moest hij Wilson Kipsang voor zich dulden, die toen een wereldrecord liep. En het wereldrecord was tot vandaag het enige dat op Kipchoges palmares ontbrak. (NRC)

Lees ook: Wie komt nog in de buurt van fabuleus wereldrecord Kipchoge?