Buitenlands voetbal

Ronaldo maakt eerste goals voor Juventus, Zlatan op 500

Cristiano Ronaldo heeft zijn eerste goals voor Juventus gemaakt. De Portugese aanvaller leidde ‘Juve’ zondag hoogstpersoonlijk langs Sassuolo: 2-1. In de 50ste minuut was het voor het eerst raak voor Ronaldo, die afgelopen zomer Real Madrid verliet voor een avontuur in Turijn. Na een corner gaf hij de bal vlak voor de doellijn een tikje. De 2-0 was fraaier, een diagonaal schot met links. Dat was zijn vierhonderdste competitiedoelpunt, in 517 wedstrijden. Bij Juventus leverden zijn eerste 21 doelpogingen geen treffers op. Khouma Babacar deed namens Sassuolo nog wat terug in het duel met de landskampioen.

Zlatan Ibrahimovic maakte in het weekeinde het vijfhonderdste doelpunt in zijn carrière. De 36-jarige Zweed scoorde in de uitwedstrijd van zijn club LA Galaxy bij Toronto FC in de Noord-Amerikaanse competitie MLS. Zlatan is na Ronaldo en Lionel Messi de derde nog actieve voetballer die deze mijlpaal heeft bereikt.

Ibrahimovic, oud-speler van onder meer Ajax en Paris St. Germain, maakte zijn vijfhonderdste goal vlak voor rust en deed dat in stijl. Hij verlengde de pass van ploeggenoot Jonathan Dos Santos in de lucht met een achterwaartse karatetrap voorbij de doelman van Toronto. Op dat moment leidde de thuisploeg al met 3-0. Toronto won uiteindelijk met 5-3. (ANP)