Recensie

Recensie

The Primals houden grunge in leven

Hoe vaak hoor je nog echt goeie grunge? Nooit. Het genre dat al het goeie van punk, pop en metal zo raak mengde, is praktisch uitgestorven. Maar hier zijn The Primals uit LA, die het geluid van The Posies, Nirvana en Foo Fighters op hun debuut All Love is True Love smeden in heel goeie songs, ver verheven boven pure nostalgie. Nummers als ‘Dead Predators’, ‘The Wayward Impaler’ en ‘Pity City’ zijn springerige, catchy punkrocksongs. En ‘Hello Cruel World’ is een van de sterkste rocknummers van het jaar, met zoete samenzang van zanger John Henry (ook van metalband Darkest Hour), die het daarna uitkrijst in onversneden existentiële crisis – ‘tomorrow is gone!’ Grunge is dan wel dood, maar The Primals leven.

Rock
The Primals All Love is True Love

●●●●