Patiënt ziekenhuis Roermond steekt zichzelf in brand

De afdeling spoedeisende hulp moest worden gesloten in verband met rookontwikkeling. De vrouw is zwaargewond en overgebracht naar een brandwondencentrum.

Aankomende ambulances moeten naar een ander ziekenhuis rijden.
Aankomende ambulances moeten naar een ander ziekenhuis rijden. Foto Ginopress/ANP

Op de afdeling spoedeisende hulp van het Laurentius Ziekenhuis in Roermond heeft een patiënt zichzelf zaterdagmiddag in brand gestoken en is daarbij zwaargewond geraakt. De vrouw is per helikopter overgebracht naar een brandwondencentrum, zo bevestigt het ziekenhuis aan NRC. Waarom de vrouw zichzelf verwondde, is nog onduidelijk.

Het incident vond plaats in een aparte kamer op de afdeling. Ook is bij het ziekenhuis onbekend met welke klachten de vrouw naar de spoedeisende hulp kwam. De brand was zaterdagmiddag snel gedoofd. Er vielen geen andere gewonden.

De afdeling werd tijdelijk gesloten in verband met rookschade en moet worden schoongemaakt. Inmiddels is de huisartsenpost weer geopend en is een alternatieve plek ingericht waar patiënten voor de spoedeisende hulp terecht kunnen. Zaterdagmiddag werd een aantal patiënten doorverwezen naar andere ziekenhuizen in de omgeving. De reguliere afdeling kan mogelijk morgen pas weer open.

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel werd per abuis de tijdsnotatie zondag geschreven. Dit moet zaterdag zijn, en is hierboven aangepast.