Opinie

Inbox van de redactie

Wat schreven de lezers deze week aan de redactie Opinie? Een indruk.

De auteur van het Opinie-artikel Krijgt Anton (85) of Bart (25) die dure pil vergoed? (7/9), had vermoedelijk felle reacties wel verwacht. Het idee dat leeftijd een rol mag spelen bij het al dan niet vergoeden van medicijnen, noemde Eline de Jong zelf „niet oncontroversieel”. Dat de auteursfoto van De Jong ook nog eens een jonge, frisse vrouw liet zien, heeft misschien ook niet geholpen. „Al met al is het zorgwekkend om te zien hoe jonge mensen naar de vergrijzing kijken als zijnde de ‘moeder aller verschrikkingen’”, schrijft Frans Rose uit Laren. Nog even en bejaarden krijgen op „hun 85ste verjaardag een brief van de minister van Sociale Zaken met de boodschap dat wettelijk gezien, het er voor hen opzit.” „Wat een amoreel stukje”, vond ook Ine Vos. „De medische wetenschap mag per definitie alleen binnen de behandeling van één persoon kiezen tussen twee kwaden”, als ze tussen twee personen gaat kiezen, „plaatst ze zich op de stoel van de rechter”.

Het is ook maar de vraag of het voor de totale medicijnkosten iets uitmaakt, schrijft Steven Smits uit Amsterdam. De jonge Bart zal immers veel langer leven dan de oude Anton – en dus veel langer de dure pil moeten slikken.

Ook een gepensioneerde docent uit Amsterdam beklaagt zich over de generatiekloof. Maar hij verbindt die, na het zien van de documentaire Man in de knoop van Frans Bromet, aan the battle of the sexes.

„Zeker, er bestaan foute mannen, maar breek me de bek niet los over ‘vreselijke vrouwen’”, schrijft hij. „Vijftien jaar na mijn scheiding durfde ik het toch weer eens aan met een vriendin; zij was 42, ik 56. Ze wou ’s ochtends èn ’s avonds; ik bracht het amper op, had moeite om mijn gereedschap in stelling te krijgen en vooral te houden. Ja, ook mannen kunnen een orgasme faken! Hier spreekt een ervaringsdeskundige.”

Voor de brievenpagina hebben we zijn bijdrage niet geselecteerd, maar het gefakete mannelijk orgasme is wellicht een onderwerp voor de redactie Leven.

chef Opinie